samsunpdr.org

samsunpdr.org

Özel Sektörde İşe Girerken Nelere Dikkat Etmeli?

Özel Sektörde İşe Girerken Nelere Dikkat Etmeli?
Şubat 03
21:36 2017

Özel Sektörde İşe Girerken Nelere Dikkat Etmeli?

Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanı mezunları kamuda olduğu kadar özel sektörde de çalışmaktalar. Ancak birçok meslektaşımızın kafası özel sektörde işe girerken; iş başlama, sigorta, iş sözleşmesi, işten ayrılma vb. yasal konularda oldukça karışık.

Sizler İçin Özel Sektörde İş Başvurusunda Meslektaşlarımızın En Çok Sorduğu Soruları Derledik.

1- İşe Girdiğimde sigortam ne zaman yapılır

CEVAP: Kanuna göre işe girdiğin andan itibaren yapılmalıdır ancak özel sektör bunu deneme süresi diyerek yasadışı bir kaç ay erteliyor.

2- İşe kabulde Milli eğitim Müdürlüğü ile bağlantım nedir

CEVAP: Özel Okulların tamamı Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı çalışmak zorundadır. Aldıkları personel için sizde dahil İl Milli Eğitim müdürlüğünden çalışma ruhsatı istemek zorundadır, eğer alınmamış ise kaçak çalıştırıyordur.

3- Okullarda Rehberlik personeli olarak çalışan sosyolog, felsefe mezunlarının konumu nedir?

CEVAP: Eğer rehberlik kursu almamışlar ise pedagojik formasyon alsalar dahi Rehberlik personeli olarak çalışamazlar. Bu gibi arkadaşları çalıştıran kurumlar genelde ders öğretmeni hatta sekreter olarak göstererek çalıştırmaktadır. Bu arkadaşlar Rehberlik sertifikaları olsa dahi kesinlikle psikolojik danışma yapamazlar. Sadece Rehberlik hizmeti yürütebilir. Psikolojik test uygulayamazlar. Kanun ve yönetmelikler bu konuda açıktır. Yaptıkları tespit edilir ise kurum ve kendileri sıkıntı yaşarlar.

4- İşe girişte bana sözleşme imzalatmak istiyorlar ne yapmalıyım?

CEVAP: Kurum işveren ile işçi arasında yapılacak her türlü sözleşme iş ve işçi kanununa uygun olmak zorundadır. Eğer ilgili madde bu kanunlara uygun değilse imzalamış olsanız dahi geçersizdir. Sizlere şu kadar çalışmak zorundasınız yoksa şu kadar tazminat ödersiniz gibi maddelerin geçerliliği yoktur. İmzalayın

5- Özelde işe başladım bir süre sonra devlete atandım işten çıkabilir miyim?

CEVAP: Sözleşmede nasıl bir madde olursa olsun; Devlete atamalarında, Devlet görevi asildır, ne olursa olsun atandıysanız tüm özel sözleşmeler geçersiz hale gelir. Atandığınızı bildirip, işten ayrılma dilekçeniz yeterlidir. Hiç bir hak talep edemezler

6- İşe girdikten sonra memnun kalmadım veya başka işe girmek istiyorum çıkabilir miyim?

CEVAP: Çalıştığınız kurumdan ayrılmak istiyorsunuz başka işte çalışmak veya başka nedenle bırakmanız gerekiyor ise. Bir ay önceden istifa dilekçesi vermeniz yeterlidir hiç bir hak iddia edemezler.

7- İşe girişte ne tür evrakları imzala malıyım

CEVAP: Tek dikkat edeceğiniz konu Bono dediğimiz borç senedi imzalamayın. Diğer iş sözleşmesinde ne yazarsa yazsın iş ve işçi kanununa uygun değil ise imzalasanız dahi geçerliliği yoktur. Bu nedenle rahatça imzalayın.

8- Bir özel kurum beni müdür yapmak ve yetki vermek istiyor, Bu konuda sorumluluğum nedir?

CEVAP: Parasal konularda asla imza atmayın. Atacaksanız dahi yetkinizde mi bilin.

9- İşten çıkarsam tazminat öder miyim?

CEVAP: Eğer İş kanunun a göre bir ay önceden dilekçe verirseniz sözleşmede madde olsa dahi, ödemezsiniz.

10- İşveren beni istediği zaman işten çıkarabilir mi?

CEVAP: Çıkarır ancak siz işten çıkmak istediğinizi belirten dilekçe vermediyseniz, yasal yolları aradığınız takdirde size tazminat ödemek zorunda kalır ayrıca sigortanızı yatırmamış ise bunları yasal faiziyle yatırmak zorunda kalır. Kurum işveren ile işçi arasında yapılacak her türlü sözleşme iş ve işçi kanununa uygun olmak zorundadır. Eğer ilgili madde bu kanunlara uygun değilse imzalamış olsanız dahi geçersizdir.

Hukuki konularda yaşayacağınız sorunlarda üyemiz iseniz avukatınıza kadar Türk PDR-Der olarak sağlıyoruz.

Ancak özellikle uyarıyorum; iki ay sonra atanma durumunuz varsa işe lütfen girmeyin! Özel kurum sahipleri PDR mezunu işe almamalarının tek ve en önemli nedenini; “işe giriyor, üç ay sonra atanıp gidiyor, bu nedenle sosyoloji, felsefe branşı alıyoruz” şeklinde dile getiriyorlar. Arkadaşlarınızın önünü kesmeyin. Mesleği özelde yıpratmayın. Özel sektör tutarlı ve uzun süreli çalışacak eleman arar. Bir okuldan bir personel devlete atansa dahi zamansız ve erken ayrılması kurum için kötü ve zordur. Hem zamansız personel ayrılması problemdir, hem de öğrenci ve velilerin gözünde kurumu zora sokan bir durumdur.

İş Sözleşmesi, Türleri ve Feshi Tanım ve şekil

Madde 8 – İş sözleşmesi, bir tarafın (işçi) bağımlı olarak iş görmeyi, diğer tarafın (işveren) da ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan sözleşmedir. İş sözleşmesi, Kanunda aksi belirtilmedikçe, özel bir şekle tâbi değildir. Süresi bir yıl ve daha fazla olan iş sözleşmelerinin yazılı şekilde yapılması zorunludur. Bu belgeler damga vergisi ve her çeşit resim ve harçtan muaftır. Yazılı sözleşme yapılmayan hallerde işveren işçiye en geç iki ay içinde genel ve özel çalışma koşullarını, günlük ya da haftalık çalışma süresini, temel ücreti ve varsa ücret eklerini, ücret ödeme dönemini, süresi belirli ise sözleşmenin süresini, fesih halinde tarafların uymak zorunda oldukları hükümleri gösteren yazılı bir belge vermekle yükümlüdür. Süresi bir ayı geçmeyen belirli süreli iş sözleşmelerinde bu fıkra hükmü uygulanmaz. İş sözleşmesi iki aylık süre dolmadan sona ermiş ise, bu bilgilerin en geç sona erme tarihinde işçiye yazılı olarak verilmesi zorunludur.

Oğuz ÖZAT
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği
Samsun Şubesi Başkanı

Etiketler
Paylaş

Yazar hakkında

Oğuz Özat

Oğuz Özat

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi Başkanı

İlgili Gönderiler

0 Yorum

Henüz Yorum Yok!

Şu anda hiç yorum yok, bir tane eklemek ister misiniz?

Bir yorum yaz

Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum yapabilir.

[ultimatemember form_id=4523]

Eğitimler

#Eğitim: Yaratıcı Drama
#Eğitim: Oyun Terapisi
#Eğitim: Stanford Binet
#Eğitim: WISCr
#Eğitim: Resim Yorumlama
previous arrow
next arrow
Slider

Takvim

Kasım 2018

Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
  • #Eğitim: Oyun Terapistliği
18
  • #Eğitim: Oyun Terapistliği
19
20
21
22
23
24
  • #Eğitim: Yaratıcı Drama
25
  • #Eğitim: Yaratıcı Drama
26
27
28
29
30

Fotoğraflar

Something is wrong.
Instagram token error.
Daha Fazla

İletişim

(362) 999 1090 - (533) 151 7470
Çiftlik Mah. Lise Cad. No:32 B Blok Kat:3 Daire:3 55060 İlkadım/SAMSUN
Pazartesi.....:
Salı.............: 12:00–18:00
Çarşamba...: 12:00–18:00
Perşembe...: 12:00–18:00
Cuma..........: 12:00–18:00
Cumartesi...: 09:00–15:00
Pazar..........: 09:00–15:00