Tercih Dönemi Zorla Göreve Çağırmak Usulsüzdür

Tercih Dönemi Zorla Göreve Çağırmak Usulsüzdür

TEOG ve ÖSYS tercih dönemi başlıyor. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımız İl ve İlçelerde Rehberlik ve Araştırma Merkezleri koordinasyonunda Tercih merkezleri oluşturmaktadır.Tercih merkezlerinde  okullarımızda görev yapan Rehberlik personeli bilgisi dahilinde olmadan hatta gönüllük ilkesine uymaksızın görev verilmektedir.

Bu durum;

1,657 sayılı devlet memurları kanununun  ek 8. maddesi  f bendine göre olması şarttır. f) Geçici süreli görevlendirmede memurun muvafakati aranır maddesine aykırıdır. Yani görevlendirme kanunsuzdur.

İlgili görevlendirmeyi yönetmeliğe bağlayanlar hatalıdır. Yönetmelikler kanuna bağlı olarak düzenlenir ve kanuna uygun olmalıdır.

Yine Görevlendirmeler ile ilgili her türlü genelge ve makam emirleri kanuna uygun olmak zorundadır aksi halde esastan hatalıdır.

2. Yaz tatilleri yine aynı kanun ve Öğretmen ve memurların yıllık izinleri (MART 2001/2522) Öğretmenlerin izinlerini ve tatillerini açıkça belirtilmiştir ki. Tercih dönemi Kanun ve ilgili yönetmeliklere göre tatil dönemine denk gelmektedir.

3 Bazı bölgelerde bu görevlendirmeler,İl veya ilçe Milli eğitim müdürü  imzalı ,Kaymakam imzalı hatta Ram müdürü imzalı onaylardır bunlar usülden hatalıdır.

Memurların tatil ve görevlerini atamalarını Merkezde Bakan  illerde bakan adına sadece valiler yapabilmektedir ki yapılan görevlendirme usül olarak tamamen geçersiz ve yanlıştır.

Kaymakam ,Milli eğitim müdürleri personelinin tatillerini ve görev yaptıkları kurum dışında yerlere görevlendirmelerini yapma yetkisine sahip değildir.Bu konuda tek yetkili Bakan ve Valilerdir.

4. Tercih Merkezleri Rehberlik personelinin tatiline denk gelmekte ayrıca başka bir kurumun bünyesinde verilmektedir ki yine kanun ve yönetmeliklere göre memurun isteği gereklidir.

5. Bu çalışmalar İlgili ram bünyesinde ve personeli tarafından yetersiz ise gönüllülük dilekçesi alınmış Rehberlik personeli tarafından yapılmalıdır.

Kanunlar ve yönetmeliklere aykırı bu görevi istemediğinizi ve yasal olmadığını  görev yaptığınız okul müdürlüğüne aşağıda ek olarak verdiğimiz dilekçenin benzerini sunarak yapabilir. Gelen cevaba göre Türkiye Cumhuriyeti İdari Mahkemelerinde hakkınızı arayabilirsiniz.

Tercih Dönemi Görevlendirme İçin Dilekçe Örneği: https://drive.google.com/open?id=1Wd5odP0bJlLS0b-cwDKC1GGsEd7Vgt9Y

Yorum bırakın